Behandeling paniekstoornis

Voel jij je soms plotseling enorm zenuwachtig worden? Schiet jouw hartslag ineens omhoog, versnelt je ademhaling en breekt het zweet je uit?
Een paniekaanval kan zo overweldigend zijn, dat wil je liever nooit meer meemaken. Gelukkig is een angststoornis of een paniekstoornis goed te behandelen. Je leven niet langer laten bepalen door angst- en paniekaanvallen is dus heel goed mogelijk.

Vrij van angst en paniekaanvallen

Gelukkig is het heel goed mogelijk om van paniekaanvallen en angststoornissen te herstellen. In ieder geval zodanig dat je niet meer belemmerd wordt in je dagelijkse bezigheden. Bij ieder persoon liggen er weer andere redenen ten grondslag aan het ontstaan van angstklachten en paniekklachten. Toch verloopt de lichamelijke uitwerking bij veel mensen hetzelfde.

Paniekstoornis behandelen

Burnout en angst psycholoog nijmegen

Bij een angststoornis zal er specifieker worden gekeken welke soort angst bij jou een rol is gaan spelen in je leven. Er kan bijvoorbeeld onderscheid worden gemaakt tussen een specifieke angst(fobie), angst voor autorijden of angst om te vliegen. Vaak is hierbij een duidelijke reden voor de angst te noemen. Toch komt het vaker voor dat er niet direct een duidelijk aanwijsbare reden is en dat een paniekaanval je plotseling overvalt.

Bij Praktijk de Vrijgever passen we verschillende methodieken toe. Je kunt hierbij denken aan o.a. Mindfulness, Exposure, EMDR en cognitieve gedragstherapie.

Tussentijds contact

Het effect van de therapie merk je vooral in het dagelijkse leven, buiten de sessies om. Daarom is het bij ons mogelijk om tussen de sessies door contact te hebben met de therapeut. Het gaat er namelijk om dat je de oefenstof uit de therapie toepast in het dagelijkse leven. Dan kan het fijn zijn om tussentijds ondersteund te worden.

Oriëntatiegesprek

Maar voordat je bij ons de behandeling voor je angststoornis begint, starten we eerst met een oriënterend gesprek. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Je doet je persoonlijke verhaal en vervolgens kijken we samen wat er voor jou nodig is om de klachten te reduceren. Vervolgens stellen we samen een behandelplan op met een duidelijke doelstelling die aansluit bij wat jij nodig hebt.
Heb je na dit gesprek een goed gevoel bij de therapeut en het behandelplan? Dan plannen we meteen een vervolgafspraak in en werken samen aan je herstel.

“Ik was al naar 3 andere hulpverleners geweest, maar die deden meer van hetzelfde. Vincent van De Vrijgever begreep echt wat het betekende voor mij om last te hebben van paniekaanvallen.” – Karin

Wil jij je ook weer vrij kunnen voelen?

Aan het eind van de behandelingen ben je in staat om:

  • Datgene te kunnen doen waar je voorheen in belemmerd werd
  • Met vertrouwen dingen aan te pakken
  • Weer zelfvertrouwen hebt
  • Ergens naar toe kunnen gaan zonder steeds in angst te zitten
  • Rust te ervaren in je lichaam
  • Nare ervaringen een plek te geven, zonder dat het je veel angst oplevert.

Wat wil je vandaag doen?

1. Gratis intakegesprek inplannen

Zet vandaag de eerste stap naar een vrij leven waarin je niet langer wordt belemmerd door angstgevoelens en paniekaanvallen.

2. Liever eerst even contact

Overweeg je een behandeling maar heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op en wij nemen zo snel mogelijk per telefoon of e-mail contact met je op.