Even voorstellen

Sinds begin november vorig jaar werk ik met veel plezier voor praktijk De Vrijgever en wil in dit artikel graag iets meer over mijzelf vertellen:

Mijn motivatie

Ik kom oorspronkelijk uit Groningen, waar ik ook fysiotherapie en daarna bewegingswetenschappen heb gestudeerd. In die periode heb ik ook intensief aan topsport gedaan, met als hoogtepunt een zilveren en een bronzen medaille met roeien, op de Olympische Spelen in 1984.
Gedurende mijn lange topsportcarrière heb ik ook ervaren hoe het is om overtraind te zijn. De symptomen van overtraindheid zijn te vergelijken met overspanning en burn-out.

Sporten neemt nog steeds een belangrijke plaats in in mijn leven, maar nu is het doel niet meer gericht op presteren, maar doe ik het vooral om gezond en vitaal te blijven en heeft het sporten ook een belangrijke sociale functie. Het liefst sport ik buiten, in de natuur… In de vorm van roeien, hardlopen, fietsen, (berg-)wandelen en schaatsen op natuurijs…

Gefascineerd door lichaam en geest

Ik ben gefascineerd door de verbinding van lichaam en geest. Ik heb aan den lijve ervaren hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen als je optimaal wilt presteren en functioneren.
Ruim 20 jaar heb ik gewerkt bij een organisatie die mensen begeleidt bij het zo gezond mogelijk leven en werken. Hier heb ik ook mensen met gezondheidsproblemen getraind en geholpen bij het vinden van een nieuw evenwicht. Naast de fysieke trainingsbegeleiding ben ik mij steeds meer gaan ontwikkelen op het gebied van coaching en counseling en ik mag mij dan ook registercounseler noemen.

Opleidingen

Naast mijn algemene opleiding tot coach/counseler heb ik twee specialisaties:
1. De CSR-methode: CSR staat voor Chronische Stress Reversal en is een fysiologische benadering van stress. Ik ben als gecertificeerd CSR-coach verbonden aan het CSR-Centrum.
2. De Rationeel-Emotieve Training (RET). De RET is een vorm van cognitieve gedragstherapie en leert je op een andere manier tegen je situatie aan te kijken, waardoor je deze beter kunt hanteren.

Ik heb mijn opleiding in de RET gevolgd aan het Albert Ellis-instituut in New York.

Behandeling burn-outklachten

In de loop der jaren heb ik mij steeds meer gericht op het begeleiden van mensen met stress- en burn-outklachten. Ik heb ervaren dat juist de combinatie van de CSR-methode en de RET heel goed werkt. De CSR-methode zet ik in om te herstellen, en de RET om ook in de toekomst in balans te blijven.

Ik voel mij zeer thuis bij praktijk de Vrijgever en hoop samen met Vincent veel mensen te helpen zich te bevrijden van klachten van angst, stress en burn-out.

Hartelijke groet,

Greet Hellemans