Behandeling Burn-out, stress en overspannenheid

Voel je jezelf de laatste tijd erg opgebrand, uitgeblust, onrustig en overspannen? En kun je je erg slecht concentreren? Je bent wellicht overspannen of je hebt last van een burn-out.
Laat je leven niet langer belemmeren door stress. Stel je eens voor: een leven vrij van stress! Samen met Praktijk de Vrijgever leer je beter omgaan met stress. Zet de eerste stap richting het einde van je burn-out.

Burn-out behandelen

Burnout en angst psycholoog nijmegen

Wanneer je last hebt van een burn-out (of andere stressklachten, zoals overspannenheid) kijken we niet alleen naar de psychische aard van de klacht. We kijken ook naar welk effect stress heeft op je lichaam. We werken onder andere met therapievormen als mindfulness, NLP en ontspanningstechnieken. Zo leer je jezelf een andere manier aan om met stress om te gaan. Hiervoor vinden afwisselend gesprekken en oefeningen plaats. De therapeut houdt de voortgang bij en stuurt zo nodig bij als de situatie daar om vraagt.

Tussentijds contact

Het effect van de therapie merk je vooral in het dagelijkse leven, buiten de sessies om. Daarom is het bij ons mogelijk om tussen de sessies door contact te hebben met de therapeut. Het gaat er namelijk om dat je de oefenstof uit de therapie toepast in het dagelijkse leven. Dan kan het fijn zijn om tussentijds ondersteund te worden.

Oriëntatiegesprek

Maar voordat je bij ons de burn-out behandeling start, beginnen we eerst met een oriënterend gesprek. Dit gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Je doet je persoonlijke verhaal en vervolgens kijken we samen wat er voor jou nodig is om de klachten te reduceren. Ten slotte stellen we samen een behandelplan op met een duidelijke doelstelling die aansluit bij wat jij nodig hebt.
Heb je na dit gesprek een goed gevoel bij de therapeut en het behandelplan? Dan plannen we meteen een vervolgafspraak in en werken samen aan je herstel.

“Ik heb mijn eigen grenzen leren kennen, maar belangrijker nog is dat er ook weer nieuwe deuren zijn open gegaan. Voor mij is dat een hele opluchting nu.” – Martijn

Wil jij vrij zijn van stress?

Wil jij je leven terugpakken, en weer bruisen van energie? Een leven waarin je niet langer belemmert wordt door stress en overspannenheid? Een leven waarin je:

  • rust in je leven ervaart
  • meer plezier beleeft in je werk en andere dingen in je leven
  • weer zelfvertrouwen hebt
  • het gevoel hebt dat je de dingen weer aankunt
  • je valkuilen herkent en ze kunt omzeilen
  • je gevoelens beter kunt uiten
  • je grenzen beter kunt aangeven

Wat wil je vandaag doen?

1. Gratis intakegesprek inplannen

Zet vandaag de eerste stap naar een vrij leven zonder stress. Plan een gratis intakegesprek in.

2. Liever eerst even contact

Overweeg je een behandeling maar heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op en wij nemen zo snel mogelijk per telefoon of e-mail contact met je op.