Exposure therapie

Exposure therapie of eigenlijk exposure en vivo wordt regelmatig ingezet bij Praktijk de Vrijgever. Exposure en vivo betekent letterlijk blootstelling of confrontatie in de dagelijkse praktijk. Soms ook wel confrontatietherapie genoemd. Exposure bij Praktijk de Vrijgever zal altijd gradueel, dus opbouwend worden toegepast. Dit om zo’n groot mogelijk effect op de lange termijn te verkrijgen.

Dat exposure regelmatig wordt ingezet heeft alles te maken met de manier waarop binnen Praktijk de Vrijgever wordt gedacht. Je kunt ergens heel lang over praten, maar uiteindelijk gaat het toch om wat je er in de dagelijkse praktijk mee doet.

Bij Praktijk de Vrijgever wordt zelden direct met exposure begonnen. Meestal zal er eerst een andere vorm van therapie aan vooraf gaan, zoals cognitieve gedragstherapie of EMDR.
Dit heeft te maken met de opbouw en de belastbaarheid die een cliënt kan dragen. Direct beginnen kan dan soms een averechts effect hebben. Daarom wordt er altijd stap voor stap gewerkt.

Exposure wordt vooral ingezet bij angsten zoals; paniekstoornis met agorafobie (pleinvrees) of specifieke fobieën als; angst voor liften, autorijden of hoogten.

 

De voordelen van exposure:

  • Je leert het direct in de praktijk toe te passen
  • Er zijn geen ellenlange praatsessies voor nodig
  • Wanneer het gecombineerd wordt met vooraf een andere vorm van therapie, dan zijn er vaak niet veel sessies nodig om tot een goed resultaat te komen.
  • De angst neemt af en terugval is zeer beperkt

Wil je weten of exposure therapie iets voor jou is? Neem dan contact met ons op. Of plan een intakegesprek in

Zet vandaag de eerste stap naar een vrij leven waarin je niet langer wordt belemmerd door angstgevoelens en paniekaanvallen.

Gratis online voorlichting over angst en paniek
Leer wat angst en paniek met je lichaam en brein doen

Start je weg naar herstel met onze gratis online voorlichting. Meld je aan en krijg vijf informatieve video’s in je mailbox die jou een eerste inzicht geven in het omgaan met angst en paniek.

Meer informatie en aanmelden