Gratis online voorlichting

Leer wat angst en paniek met je lichaam en brein doen

Heb jij last van angst- en paniekklachten en wil je beter begrijpen wat het met je doet? Meld je aan voor deze gratis online voorlichting over angst en paniek.

Gratis 5-delige videoserie.

Wat leer je?

Na aanmelding krijg je direct de eerste video in je mailbox. Vervolgens krijg je iedere vijf dagen een email met een nieuwe video.

 • Wat angst en paniek precies zijn en hoe ze je lichaam en geest beïnvloeden.
 • Herkennen van lichamelijke en geestelijke signalen.
 • Preventie tips om de kans op een aanval te verkleinen.
 • Preventie tips wanneer je een aanval voelt aankomen.
 • Hoe je tijdens een aanval moet handelen.
 • Het belang van vertrouwen en wanneer het zinvol is om hulp in te schakelen.

Is dit iets voor mij?

Herken je dat gevoel van plotseling opkomende paniek? Je weet soms niet wat je overkomt en het lijkt soms zomaar uit het niets te komen. “Ik ben toch niet gek”, denk je, “Waarom overkomt mij dit steeds?” Je bent echt niet de enige. Duizenden mensen lopen rond met angst en Paniekklachten. Net als jij. Veel mensen durven er niet over te praten, laat staan hulp te zoeken en blijven dus jaren met hun klachten rondlopen. Maar dat is helemaal niet nodig!

Stap 1: Wat gebeurt er in je lijf?

De eerste stap richting herstel is bewustwording. Speciaal daarvoor hebben deze gratis online video voorlichting opgezet. Wetenschappelijke inzichten, onze jarenlange praktijkervaring en natuurlijk mijn eigen worstelingen met angst en paniek hebben we verwerkt in 5 video’s waarin we op jou stap voor stap op begrijpbare wijze uitleggen wat er in je lichaam en brein gebeurt bij angst- en paniekklachten. Je leert tijdens voorlichting ook wat je zelf preventief kunt doen om nieuwe aanvallen te voorkomen. Direct na je aanmelding ontvang je de eerste video. Dus schrijf je nu in en ontvang direct de eerste video in je mailbox.

Wat leer je?

Na aanmelding krijg je direct de eerste video in je mailbox. Vervolgens krijg je iedere vijf dagen een email met een nieuwe video.

 • Wat angst en paniek precies zijn en hoe ze je lichaam en geest beïnvloeden.
 • Herkennen van lichamelijke en geestelijke signalen.
 • Preventie tips om de kans op een aanval te verkleinen.
 • Preventie tips wanneer je een aanval voelt aankomen.
 • Hoe je tijdens een aanval moet handelen.
 • Het belang van vertrouwen en wanneer het zinvol is om hulp in te schakelen.

Wat heb je al gelezen op internet?

Bij je eerste confrontatie met angst- en paniekklachten, weet je simpelweg niet wat je overkomt. Het kan je gedrag in die momenten drastisch beïnvloeden. Je gaat op zoek naar antwoorden, maar de meeste informatie over angstklachten beschrijft slechts dat angst een waarschuwingsfunctie is en dat angst erbij hoort. En hoewel dat allemaal waar is, is het natuurlijk vooral ook heel lastig om dat te begrijpen. Angst lijkt plotseling op te komen, zonder aanleiding en zonder dat je erom hebt gevraagd.

“Ik heb mijn eigen grenzen leren kennen, maar belangrijker nog is dat er ook weer nieuwe deuren zijn open gegaan. Voor mij is dat een hele opluchting nu.” – Martijn

Waarom deze gratis voorlichtingsreeks?

Deze voorlichtingsreeks is speciaal ontwikkeld om mensen, zoals jij, die worstelen met angst- en paniekklachten te informeren over angst- en paniekklachten. Anders dan veel andere artikelen op internet, word je uitgelegd in de videoserie wat er gebeurt tijdens een paniekaanval. Ook wat je nu al preventief kunt doen om een aanval te voorkomen. Ons doel is om angst- en paniekklachten bespreekbaar maken, zodat jij de stap durft te zetten om hulp te zoeken.

Ook voor andere geïnteresseerden

Overigens biedt deze voorlichting ook waardevolle inzichten voor mensen die dichtbij iemand staan met deze klachten. Je leert begrijpen wat je naaste doormaakt en hoe je de juiste ondersteuning kunt bieden tijdens een aanval.

Je hoeft je nergens voor te schamen

Er rust een groot taboe op angst- en paniekklachten. Veel mensen schamen zich voor hun klachten en durven er niet over te praten. Laat staan hulp zoeken. En dat is jammer. Het uitgangspunt in de videoserie is namelijk dat jij niet je klacht bent. De klacht is slechts een deel van wie je bent en waar je nog geen vat op hebt gekregen. Het begint met bewustwording. Als je eenmaal begrijpt wat er in je lichaam en hoofd gebeurt en waarom dat gebeurt, is het eenvoudiger om hulp te zoeken. En dat het zeker de moeite waard is!

Vincent van der Waal, Angstpsycholoog - Praktijk de Vrijgever

Maak kennis met Vincent van der Waal

Vincent is psycholoog en gespecialiseerd in angst- en paniekklachten. Zijn missie is om stress- en paniekklachten aan te pakken en de taboes hieromheen te doorbreken. Vincent spreekt niet alleen vanuit wetenschappelijke inzichten, maar ook uit eigen ervaring.

Meld je vandaag nog aan

Bewustwording en begrip zijn
de eerste stappen op weg naar herstel

 • In 5 video’s leer je hoe angst- en paniekaanvallen werken
 • Om de 5 dagen een nieuwe video in je mailbox
 • Start direct na aanmelding
 • Ook interessant voor je omgeving
Let op: Deze voorlichting is bedoeld om bewustwording te creëren en is géén behandeling of alternatief daarvoor.