Over Praktijk de Vrijgever

Praktijk de Vrijgever is opgericht door Vincent van der Waal. En met zijn praktijk richt Vincent zich op psychosociale zorg bij stress-, angst- en paniekklachten. De therapeutische benaderingswijze is geheel gericht op de mens achter de klacht. Je bent niet de klacht, het is een onderdeel van jou geworden waar je nog geen vat op hebt gekregen.

Er zijn in Nederland veel mensen die te kampen hebben met stress-, angst- en paniekklachten. Toch komt het maar al te vaak voor dat mensen denken dat zij de enige zijn en er alleen voor staan. Schaamte en onbegrip spelen vaak een rol. Bij Praktijk de Vrijgever maken we ons hard om de taboes op dit gebied te doorbreken. Daarom doen we er in onze praktijk alles aan om je vooral het gevoel geven dat je welkom bent en dat je er niet alleen voor staat.

Bij Praktijk de Vrijgever wordt er ook nauw samengewerkt met andere disciplines zoals fysiotherapie en yoga. Bij Praktijk de Vrijgever werken we nauw samen met Entermotion Fysiotherapie in Wijchen.

Gratis online voorlichting over angst en paniek
Leer wat angst en paniek met je lichaam en brein doen

Start je weg naar herstel met onze gratis online voorlichting. Meld je aan en krijg vijf informatieve video’s in je mailbox die jou een eerste inzicht geven in het omgaan met angst en paniek.

Meer informatie en aanmelden

Praktijk Nijmegen

Angstpsycholoog Nijmegen en Burn-out psycholoog Nijmegen

Er is gratis parkeergelegenheid.

Tarieven

Praktijk de Vrijgever levert een hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Bovendien kun je in de meeste gevallen een groot deel van je zorgverzekering terug krijgen.

  • Het intakegesprek bieden we altijd gratis aan. Als je besluit om bij ons een behandeling te starten, maken we een gedetailleerd verslag met jouw behandelplan. Voor het opstellen van dit verslag vragen we een vergoeding van €45,-
  • De standaard prijs per consult is €85,- per uur
  • De prijs voor een behandeling van anderhalf uur is €99,-
  • Zakelijke tarief is €105,- per uur

Voor zakelijke afnemers geldt dat er altijd eerst een offerte opgemaakt zal worden. Deze pakketten worden dan op maat gemaakt voor de opdrachtgever.

Betalingswijze:

Na elk consult ontvang je van ons een factuur. Maak het bedrag dan eerst over aan Praktijk de Vrijgever en dien de factuur vervolgens in bij je zorgverzekeraar voor vergoeding. Een factuur kun je zowel digitaal als op papier ontvangen voor je eigen administratie.

In het geval van zakelijke trajecten hanteren we een aangepaste procedure. Na goedkeuring van de offerte, sturen we 1 factuur direct naar je werkgever of betrokken instantie.

Vergoedingen zorgverzekeraars

Vergoedingen bij Praktijk de Vrijgever komen altijd uit het aanvullend pakket. Vergoedingen worden gegeven op basis van psychosociale zorg of counseling. Bij enkele verzekeraars valt het onder alternatieve zorg.

Vergoedingen vanuit het aanvullend pakket gaan nooit van het
eigen risico af.

Wil jij weten wat jouw zorgverzekeraar vergoedt?

Over Vincent

Vincent van der Waal, Angstpsycholoog - Praktijk de Vrijgever

Vincent is psycholoog en register counselor en heeft hierbij jarenlange ervaring opgedaan door intensief te werken met o.a. volwassenen met burn-out klachten, en mensen met angst- en paniekklachten.

“Ik heb een missie en dat is stress- en paniekklachten aan te pakken en taboes op dit gebied te doorbreken. Zelf heb ik jaren geleden te maken gehad met stress- en paniekklachten. Dit heeft grote invloed gehad op mijn therapeutische benaderings- wijze, die zeer oprecht is en geheel gericht is op de mens achter de klacht. Je bent niet je klacht, het is een onderdeel van jou geworden waar je nog geen vat op hebt gekregen. Ik ondersteun je in het je vrijmaken van stress/ en paniek. Daarbij ga ik praktijkgericht te werk. Vooral het HOE staat daarin centraal. Niet eindeloos graven of je met nog meer vragen naar huis sturen, maar vooral leerpunten uit de sessie omzetten naar de praktijk. Dit zal echter nooit lukken zonder jouw eigen inzet. Wil je er echt iets aan doen? Dan ben je hier aan het juiste adres.”

Relevante opleidingen:

  • TP Psychologie met afstudeerrichting angst- en depressie.
  • NLP (IEP)
  • MBCT (Civas)
  • MBSR (Civas)
  • EMDR (Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland)

Over Greet

Greet Hellemans - Praktijk de Vrijgever

Greet is van oorsprong bewegingswetenschapper en fysiotherapeut en heeft zich daarna doorontwikkeld tot master coach/counselor.
Ze heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met stress- en burn-outklachten, waarbij ze vooral gebruik maakt van de Chronische Stress Reductie (CSR)-methode en de Rationeel-Emotieve Training (RET).

“Ik ben gefascineerd door de verbinding tussen lichaam en geest. Wat mij zo aanspreekt in de CSR-methode is de fysiologische benadering van stress; we hebben stress nodig om optimaal te kunnen functioneren, maar wat gebeurt er met lichaam en geest als de stress te groot wordt en we overbelast raken? Als oud-topsporter heb ik aan den lijve ervaren wat er gebeurt als de belasting te groot wordt; in de sport noemen we dat: overtraind; in het dagelijks leven: overspannen of burn-out.

Met behulp van de CSR-methode help ik je graag om je balans te herstellen en de accu weer op te laden. Met de Rationeel Emotieve Training (RET) geef ik je praktische handvaten om ook in de toekomst adekwaat te blijven omgaan met stressfactoren, bewust keuzes te maken en zelf regie te voeren over je leven.”

Gratis intakegesprek inplannen

Zet vandaag de eerste stap naar een vrij leven waarin je niet langer wordt belemmerd door angstgevoelens en paniekaanvallen.

Gratis online voorlichting over angst en paniek
Leer wat angst en paniek met je lichaam en brein doen

Start je weg naar herstel met onze gratis online voorlichting. Meld je aan en krijg vijf informatieve video’s in je mailbox die jou een eerste inzicht geven in het omgaan met angst en paniek.

Meer informatie en aanmelden